Edifici Grau

Sabadell

Edifici Grau

Sabadell

Ens trobem en un solar situat just al centre de Sabadell, molt proper a l'edifici de l'ajuntament i de la Rambla. Una zona d'alt nivell comercial i de gran trànsit tant rodat com peatonal.

A l'espai corresponent al pati posterior de dues cases de cos típiques de l'arquitectura vallenca tradicional i amb façana a la Rambla, es proposa un edifici de reduïdes dimensions de planta baixa  i dues plantes pis destinat a allotjar un local en planta baixa i una habitatge per planta per a lloguer.

La façana de l'edifici evoca l'existència de les antigues cases de cos de 4,4 metres d'amplada mitjançant la composició en dues franges verticals contundents de fusta en contraposició a la pedra de la resta de parament. La planta baixa unifica l'actuació amb l'agrupament de l'accés de l'edifici i del local comercial en un sol tancament de vidre que eixampla l'escassa dimensió del peatonal i comercial carrer del Sol.

Els dos habitatges s'aboquen a est buscant la llum i la privacitat del pati interior. El situat a la planta primera disfruta d'una generosa terrassa mentre que el de planta segona disposa d'un espai situat sotacoberta destinat a despatx-estudi i de dues terrasses en aquest nivell superior.

Col·laboradors:

Sergi Varo i Eduard Fusté - estudiants d'arquitectura

Jordi Nogués - aparellador

Alex Peña, Artkitektura - interiorisme

Xavi Vallejo - càlcul d'estructura

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR