BALMES 7

Cassà de la Selva

BALMES 7

Cassà de la Selva

Habitatge unifamiliar ubicat al límit de la trama urbana, amb el pati posterior i les vistes orientades cap a la zona agrícola de l’entorn del poble.

 El punt de partida tenia tres condicionants molt clars: Havia de ser un projecte de baix cost, amb poca superfície de construcció i disposaven d’una parcel·la petita. A més, el solar està qualificat com a zona d’habitatges aparellats, de manera que una de les façanes laterals hauria de ser mitgera.

L’objectiu principal era, doncs, minimitzar tant com es pogués els espais de circulació i dotar de llum i ventilació totes les estances. Les circulacions es redueixen al rebedor, que dóna accés a l’habitació principal i a l’estar-menjador, i a un petit distribuïdor que dóna accés a les habitacions secundàries i al bany. Per a comunicar aquests espais s’utilitza un gran espai allargat que acull la funció d’estar-menjador i que a més, s’obra a la cuina i al pati posterior. És l’element vertebrador de l’habitatge.

Donat que les habitacions es situen en façana per tal d’obrir-se cap al jardí lateral i gaudir de llum i ventilació naturals, l’espai principal quedava entre aquests espais i la paret mitgera. Així doncs, amb la voluntat d’oferir un espai agradable i obert, s’ha projectat un pati interior a l’entrada, aportant llum i la possibilitat d’obrir i gaudir de ventilació creuada en un espai de grans dimensions pensat per a la versatilitat d’ús: tant pel dia a dia privat com per a grans reunions amb amics i familiars.

Pel que fa a la construcció, s’ha optat per a mitjans tradicionals de murs de càrrega i forjats unidireccionals per tal de minimitzar els costos i facilitar la feina al constructor.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR