TRUETA 8

Calella de Palafrugell

TRUETA 8

Calella de Palafrugell

Un habitatge unifamiliar d’una sola planta d’uns 59 anys d’edat, una parcel·la de forma triangular i un traster al mig d’un pati posterior amb dos grans pins. Amb aquest punt de partida vam iniciar aquest projecte de reforma i ampliació. L’encàrrec era ampliar l’habitatge amb una planta que pogués funcionar de forma totalment independent i adequar el pati amb una piscina.

En planta baixa, un únic espai central obert als patis davanter i posterior que acull la cuina-estar-menjador i el canvi d’accés són les principals modificacions de l’habitatge existent que guanya alhora superfície i il·luminació natural. L’enderroc del traster permet gaudir d’un pati molt més obert i aprofitable amb una zona de terrassa porxada abocada al jardí i la piscina.

A la planta superior s’hi ha ubicat un petit apartament al qual s’accedeix mitjançant una escala que ha esdevingut l’element de referència del projecte. Aquesta arriba fins a la planta coberta, on es gaudeix d’una gran terrassa amb vistes de tot el poble i, a l’horitzó, del mar.

La combinació del volum de l’escala, el volum existent i l’ampliació ha resultat en un conjunt de polígons que juguen amb les textures de l’acabat de façana i que pren gran protagonisme en l’entorn on s’ubica. S’ha convertit en un element identificador de l’entrada dels nuclis de Calella i Llafranc al situar-se just a la rotonda d’entrada.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR