Reordenació de la zona esportiva de Cassà de la Selva

Cassà de la Selva

Reordenació de la zona esportiva de Cassà de la Selva

Cassà de la Selva

A l’hora de plantejar una nova ordenació de la zona esportiva es plantegen tota una sèrie d’objectius que la proposta hauria de complir:

  • Donar un sentit lògic als accessos als edificis esportius municipals.
  • Dotar d’ordre tot un sector que s’ha anat desenvolupant durant anys sense una planificació general prèvia.
  • Dignificar una zona del poble intensament utilitzada durant tot l’any.
  • Dotar dels serveis necessaris el traçat de la Via Verda Olot-Girona-Sant Feliu en el seu pas pel municipi.
  • Crear un pol d’atracció i entrada a la zona esportiva des del traçat del Carrilet i des de la Rambla.
  • Millorar el pas de la Via Verda pel nostre poble potenciant el cicloturisme.
  • Connectar la trama urbana de la vila amb la zona esportiva i la via verda.
  • Millorar les connexions interiors i exteriors de la zona esportiva tant per a vianants com per a bicicletes.

Així doncs, amb els objectius plantejats es fa evident que la proposta ha de partir d’una premissa essencial: CREAR UN EIX QUE CONNECTI TOTS ELS EDIFICIS ENTRE SI I ALHORA ENLLACI LA RAMBLA AMB LA VIA VERDA.

Es proposa un element d’unió entre la Rambla i el Passeig del Ferrocarril passant entre els diferents edificis de la zona esportiva i donant accés a tots ells. Això permetrà unificar els punts d’entrada, fer que els equipaments s’orientin cap a la zona esportiva i que es connectin més fàcilment entre ells. S’unifica la zona esportiva que passa de ser un conjunt d’equipaments que es donen l’esquena a un únic equipament amb diferents edificis que acullen els diversos esports que es practiquen al poble.

Aquest element connector serà una passera elevada que partirà de la Rambla en el punt situat entre el camp de futbol municipal i els edificis de Rambla 13-19. Des d’aquí, la passera transcorre elevada entre els edificis fins acabar a una placeta que serà l’avantsala de l’alberg i de l’aparcament ubicat al costat de la via verda, unint així els dos eixos principals al voltant de la zona esportiva.

El que creiem que és l’espai públic més important de la proposta, la passera, es contempla com un espai de trobada i de relació humana entre els usuaris de la zona esportiva esdevenint, a més d’un connector entre edificis, un espai de connexió entre persones.

Projecte realitzat juntament amb els arquitectes Joaquim Roura i Eduard Fusté

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR